door: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.
2.Maak lekkere sausjes om bij de groenten te serveren. Hierbij denk ik aan
sausje met of van (Griekse yoghurt, kaas, pindakaas, tomaten saus / (ketchup) kokosolie- Extra Vierge (neem dan Aman Prana van de biologische winkel).
En als dat helemaal niet werkt, ga je over naar punt 3
3. verwerk en verstop de groentes
A) in lekkere, met de staafmixer gepureerde soepjes. Let op, kook de groentes niet te lang, tot ca 10-15 minuten, in bouillon (poeder of blokje) en pureer deze met de staafmixer tot een smeuïge soep. Voeg wat olijfolie of room toe voor de extra smaak. De test is of je de basis successoepen langzaam kunt verrijken door verschillende extra groenten toe te voegen, maar let op dat de kleur mooi helder blijft en niet grauwgroen of grijs wordt.
B) in de quiche, als super schuilplaats voor allerlei groenten, rijkelijk gevuld met een keur aan groenten, onherkenbaar gepureerd tot een romige en kleurige vulling.
C) als puree gemengd met aardappel puree.
4. maak een feestje van groentes. Betrek je kinderen bij het groenteproces.
Laat ze peulvruchten en zaden (zonnebloempitjes) ontkiemen, Zaai in een bakje in de vensterbak je eigen tuinkers, koop een tomaten of paprika plantje en ook leuke kruidenplantjes. Maak het op elke manier aantrekkelijk.
5. En last but not least begin op tijd laat de kinderen nog heel jong zijn al kennismaken met allerlei groenten.
Kijk bij Koken Tips voor recepten om groentes verstopt te bereiden!