door: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.
Ingrediënten : 1, 5 kg pompoen, 200 g suiker, 1 dl room, 1 dl melk, 2 el witte bloem, 4 eieren, 4 verkruimelde amaretto koekjes, 2 el fijngestampte anijszaadjes, 1 zakje vanillesuiker, 1 el fijn geraspte sinaasappelschil, een snufje zout en boter om de springvorm mee in te vetten en een taartvorm van 26 cm doorsnee.
Hol de pompoen uit, voor een lampion of zo. Snijd de stukken pompoen in blokjes van 2,5×2,5 cm en bak deze op een bakblik in oven op 125 º
C. tot ze zacht en droog zijn. Meng intussen de overige ingrediënten. Druk de gare pompoen door een zeef en meng met de overige ingrediënten. Vet nu de taartvorm in en giet hier het pompoenmengsel in. Bak de taart ca 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 ºC. Eet de taart koud.
C. tot ze zacht en droog zijn. Meng intussen de overige ingrediënten. Druk de gare pompoen door een zeef en meng met de overige ingrediënten. Vet nu de taartvorm in en giet hier het pompoenmengsel in. Bak de taart ca 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 ºC. Eet de taart koud.