Monica’s Guacuamole

door: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.

3 rijpe avocado’s (de hass avocado met bruine schil is romiger dan de groene)
Sap van 1 limoen
½ tl gemalen komijn/ ½ tl cayenne peper/ ½ tl zout/
1 geperste knoflookteen/ ½ middelgrote (rode) ui, in mini blokjes gesneden
2 pomodori tomaten, zonder pitjes, in kleine blokjes gesneden
1 flinke el verse korianderblaadjes
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een grote lepel uit de schil in een royale kom en schenk hier de limoensap overheen. Schep de avocado om zodat alle zijden met limoensap zijn bedekt en giet het resterende limoensap in een klein bakje. Meng nu avocado met de komijn, cayenne en zout en prak met een stamppot stamper. Schep de tomaat, ui, koriander en knoflook en 1-2 el limoensap door het mengsel. Laat de guacamole ca 1 uur afgedekt, op kamertemperatuur staan, zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Voeg zonodig wat extra zout en peper toe.

disclamer Het intellectueel eigendom van titels, foto’s en tekst blijft van Flair Culinair BV en niets mag zonder toestemming van Flair Culinair worden overgenomen. Groenten en Fruit- de lifeline van ons bestaan is een geregistreerde titel.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.