Jullietta’s Risotto all’arancia’ (sinaasappelrisotto)

door: Julietta Poventud.

Een enigszins ongebruikelijke combinatie van smaken, maar absoluut verrukkelijk.
Het is misschien niet nodig alle bouillon te gebruiken.

15 gram boter
2 sjallotjes (heel fijn gesneden)
400 gram risottorijst
1 ½ liter kippenbouillon (op laag pitje goed heet houden)
rasp van één sinaasappel
sap van twee sinaasappels
60 gram versgeraspte parmesan
2 eetlpls fijngesnipperde bladpeterselie
2 eetlpls room
zout en versgemalen zwarte peper

Smelt de boter langzaam in een grote pan. Bak de sjalottjes mee op laag vuur (5 min. mag niet kleuren).
Doe nu de rijst erbij en blijf roeren totdat alle korrels mooi glanzen van de boter. Voeg een klein beetje bouillon toe en wacht totdat de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Blijf roeren.

Voeg nu steeds een beetje bouillon erbij en wacht totdat de korrels alle vocht hebben opgenomen voordat er nieuw bouillon bijkomt.

Voeg na 10 minuten de rasp en het sap van de sinaasappels aan de rijst toe. Blijf roeren en schenk er eventueel nog wat bouillon bij.

Na 10 minuten, als de rijstkorrels alle vocht hebben opgenomen en de rijst al dente (beetgaar) is – mag niet papperig zijn – de pan van het vuur halen. Roer er de kaas samen met het room en de peterselie door. Twee minuten even laten staan en dan op voorverwarmde borden opdienen eventueel versierd met een paar sliertjes inaasappelsrasp.

Risotto moet geserveerd worden zodra hij klaar is.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.