door: Julietta Poventud. Salade van gesmoorde radicchio, sinaasappel, bacon en pecannoten! (4 personen)
4 navelsinaasappels
2 kroppen radicchio (ong. 400 gram)
4 dikke plakken bacon
3 eetlepels olijfolie
0,5 dl Sherryazijn of balsamico azijn
Naar smaak toevoegen – versgemalen peper en zout.Oven voorverwarmen op 175ºC
Leg de pecannoten op een bakplaat en rooster de noten totdat ze goudbruin zijn en geurend (ong. 10 minuten). Verwijder het schil van de sinaasappels en verwijder het velletje van de partjes. Verwijder de buitenste blaadjes van de sla en halveer de kropjes in de lengte. Snij de radicchio nu overdwars in dunne slierten.
Snij de plakken bacon in kleine stukjes en bak al roerend – op matig vuur goudbruin. Breng de bacon met een schuimspaan over in een grote kom. Giet het vet van de bacon uit de pan en in dezelfde pan verhit de olijfolie totdat het heet is (mag niet roken). Al roerend de radicchio smoren (5 min.). Op laag vuur azijn toevoegen. Radicchio al roerend nog één minuut bakken. Meng de sla met de bacon, noten en peper. Breng verder op smaak met zout. Leg er nu de sinaasappelpartjes op en meteen opdienen.