Chocolate Chip Cookies

door: Julietta Poventud.

250 gram        bloem
1 theelepel      baking soda (bicarbonaat/zuiveringszout)
1 theelepel      zout
250 gram        roomboter (kamertemperatuur)
150 gram        suiker
150 gram        bruine suiker
1 theelepel      vanille
3                    eieren
150 gram        chocolate chips

Oven voorverwarmen op 175°C

Meng in een grote kom (met elektrische mixer) de boter met de twee soorten suiker totdat het geheel luchtig is. Voeg nu eieren en vanille toe en meng alles op lage snelheid.

Zeef bloem, baking soda en zout in aparte kom. Meng vervolgens botermengsel met bloem en roer er de chocolate chips doorheen. Laat het deeg in twee porties in de koelkast opstijven. Leg een stuk plasticfolie op het blad en vorm er enkele rollen van. Laat weer in de koelkast opstijven en snij vervolgens in plakjes en leg op een bakplaat.

Bak de koekjes totdat ze goudbruin zijn (8 à 10 minuten). Haal de koekjes uit de oven, even laten afkoelen en vervolgens op een rekje helemaal laten afkoelen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.