Balans tips

1. Een balans opmaken kost tijd. Dat doe je niet even tussendoor. Neem die tijd en kies een plek waar je je prettig voelt. Kasteel Slangenburg bijvoorbeeld.
2. Een goede balansmethode is om jezelf voor te stellen als je bejaard bent. Stephen Covey gaat nog verder en neemt zijn eigen begrafenis in gedachten.
Wat wil jij dat de mensen later over je zeggen in de begrafenis speech? Wat kun je nú doen om dat straks te bereiken? 
3. De balans opmaken kan over allerlei levensthema’s. Je werk bijvoorbeeld, of je relatie. Of een thema als vriendschap of assertiviteit. Wat is het dat er in jou knaagt? Wat zou je anders willen? Waar droom jij van?
4. Neem boeken mee over het thema waar je aan wilt werken. Lees in alle rust laat het op je inwerken. Voed jezelf met nieuwe inspiratie.
5. Zorg dat je de tijd neemt om eerst je hoofd leeg te maken. Bewegen of sporten helpt hierbij. Schrijven ook. Schrijf alles wat er in je hoofd zit van je af. Geneer je niet. Wie weet ontdek je wel iets nieuws als je het terugleest.
6. Gebruik de helende werking van de natuur. Luister naar het ruisen van de bladeren aan de bomen. Naar de vogels. Adem de frisse lucht in. Geniet van de uitzichten. Mediteer tijdens het lopen. Fantaseer. Droom!
7. Jezelf een lieve brief schrijven is ook een mooie methode. Schrijf aan jezelf waar je trots op bent, wat je moeilijk vindt en wat je het liefste zou willen. En wat je jezelf allemaal gunt. Het allerbeste toch zeker?
8. Een gesprek met anderen over jouw thema kan helpen. Kies een goede vriend(in) of collega. Of iemand die iets dergelijks al heeft meegemaakt. Het kan natuurlijk ook met een coach. Die is er helemaal voor jou en je proces en ondersteunt je bij het verwezenlijken van je plannen of dromen. Zodat ook jij straks volop kunt genieten. Gun jij het jezelf?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.