Door: Irene van Gent, allesovereten.com
Dit is een recept van Amber Albarda uit haar kookboek Gezond Genieten. Het recept is een variatie op de vissticks die je in een pak kunt kopen, maar omdat daar geraffineerde tarwebloem en paneermeel in worden gebruikt, is Amber op zoek gegaan naar een gezonde variant. Perfect natuurlijk om eens uit te proberen en je kinderen te laten proeven hoe echte vissticks smaken!
Ingrediënten (voor 4 kinderen):
40 gram havervlokken (kies niet de hele grove variant)
40 gram zelfgemaakt zuurdesembroodkruim*
zeezout of roze Himalayazout en versgemalen peper
1 (liefs biologisch) scharrelei
350 gram koolvis of een andere stevige witte vis, in repen of ‘sticks’ gesneden
2 eetlepels room- of grasboter
Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix in een kom de havervlokken, het broodkruim, een snufje zout en peper. Klop in een andere kom het ei los. Bestrooi de vis met zout en peper en schep door het ei. Wentel de vis rondom door de havervlokken-broodkruimmix., druk het goed aan. Verhit de boter in een koekenpan, bak de vissticks kort aan iedere kant tot de jasjes lichtbruin zijn. Leg ze daarna op een bakplaat en bak ze in de oven in 5 minuten gaar. Serveer met broccoli, doperwten of worteltjes.
*Zelfgemaakt broodkruim: Snijd de korst van twee stukken (oud) zuurdesembrood en rol tussen beide handen flink heen en weer tot je fijne korrels overhoudt. Hoe fijner je broodkruim hoe beter.