Door: Irene van Gent, allesovereten.com.
Een lekkere zomerse salade voor een warme zomeravond.
Ingrediënten (4 personen):
1 stronk broccoli (gesneden en gewassen)
1 kipfilet (in stukjes gesneden)
150 gram blauwe kaas
1 grote hand amandelen
2 lichte courgettes in stukjes gesneden (in NL vind je in de meeste winkels alleen de donkergroene courgettes, hier in Griekenland vind je ook lichtere versies die erg lekker zijn om rauw te eten)
250 a 300 gram pasta
5 tenen knoflook
olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout, peper
Kook de broccoli kort (maximaal 5 minuten), haal de broccoli dan met een schuimspaan uit het water en gebruik het water om de pasta in te koken. Het kan zijn dat je iets meer water nodig hebt, voeg de pasta toe als het water weer kookt. Kook tot de pasta al dente is (beetgaar) en laat de pasta en broccoli afkoelen.
Bak de stukjes kip gaar in boter of olie met kruiden (paprikapoeder, zout en peper). Laat afkoelen. Snijd de blauwe kaas in stukjes en meng (als alle ingrediënten zijn afgekoeld) alles door elkaar.
Maak een dressing van balsamicoazijn, olijfolie, water, honing, zout en peper en meng dit door de salade.
Tip
Voor een vegetarische variant, kun je de kip natuurlijk weglaten en iets meer kaas, courgette en amandelen toevoegen.