Door: Eva van Nieuwburg, Age-Well.nl.
Omdat boekweit een bittere toon heeft, vind ik het lekker om het te mengen met andere smaken. Maar naast het feit dat je meer smaak kunt toevoegen maak je de pannenkoek ook veel gezonder door er iets aan toe te voegen. Knoflook en kurkuma zijn smaakmakers met een positieve werking op de genen. Maar ook de anti-oxidanten en de vezels in de gebruikte groenten maken dit recept beautyproof.
Ingrediënten voor de pannenkoeken:
– 250 gram boekweitmeel
– Amandelmelk, rijstmelk of havermelk
– Rode ui (grote ½ of kleine hele)
– Knoflook (minimaal 1 teentje)
– Geelwortelpoeder (¼ e theelepel)
– 1 kruiden bouillonblokje
– 7 zongedroogde tomaten
– Kokosvet (extra vergine)
Ingrediënten voor de guacamole:
– 1 avocado
– 1 teen knoflook
– Peterselie (optioneel)
– Een eetlepel mayonaise
– Wat zout
– ½ e ui (optioneel)
Garnering (optioneel)
– een doosje kerstomaatjes
– coctail prikkertjes
Wel 7 zongedroogde tomaten voor minimaal 15 minuten in warm water.
Mix met een staafmixer of blender alle ingrediënten voor de pannenkoeken (behalve de zongedroogde tomaten). Houd het beslag lobbig maar niet te droog en niet te vochtig. Voeg naar eigen inzicht wat melk toe als het te droog is. Knip met een schaar de gewelde tomaten in reepjes van ongeveer een halve centimeter en meng ze door het beslag. Bak de pannenkoeken in kokosvet of roomboter lichtbruin in een goed verhitte pan. Keer ze voorzichtig met een stevige dunne spatel.
Gebruik de pannenkoek als wrap met wat salade of snijd de pannenkoek in vormpjes en leg er een dot gaucamole op. Snijd dan de kerstomaatjes op het kortste stukje door de helft en prik ze op de pannenkoekjes. Op deze manier zijn ze erg geschikt als voorgerecht of partyhapje maar zijn ook erg lekker in combinatie met de salade!