Speltpasta met venkel en geitenkaas. Warm of koud eten
Ik ben gek op pasta, maar meestal krijg ik daar een opgeblazen gevoel van. Daarom gebruik ik pasta gemaakt van 100% spelt. Dat is een ander graan met een lagere glycemische index. En het is net zo lekker! Ik maakte dit recept met mijn favoriete ingrediënten als variatie op heerlijke pastasalade rode pesto die wij vaker eten. Het werd een Speltpasta salade met venkel, geitenkaas, appel en walnoten. En wij vonden het ‘smullen’!
Benodigdheden 4 personen
400 gram Speltpasta
1 Appel
2 plakken Geitenkaas
2 Venkel
2 handjes walnoten
Zongedroogde tomaten
Theelepel mierikswortel
1 Citroen
Peper en zout
Olijfolie
Bereiding 30 minuten
De Pasta
Breng ruim water aan de kook en voeg naar smaak zout toe. Voeg de volkoren Spelt pasta toe en kook deze gaar. Zorg dat er nog een stevige bite aan zit, dus kook de pasta niet te ver door.
De venkel bereiden
Snijd het loof van de venkel en snijd het hart eruit. Snijd vervolgens de venkel in lange smalle stukken. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de venkel eerst even aan en laat deze dan langzaam met een deksel op de pan garen en karamelliseren.
Geitenkaas in de oven
Leg de geitenkaas in de oven en laat deze op 220 graden 8 tot 10 minuten warm worden. Zodra de geitenkaas goudbruin wordt aan de randjes is deze warm genoeg.
Appel en zongedroogde tomaten
Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes
Vinaigrette
Raps de schil van de citroen. Pers de citroen uit en doe deze in een kommetje met olijfolie, peper, zout en een eetlepel honing. Voeg de citroenrasp ook toe en meng de vinaigrette.
Samenvoegen en opdienen Speltpasta salade
Als de pasta klaar is, spoel deze dan kort af in een vergiet. Doe de pasta in een grote schaal en voeg de vinaigrette toe aan de Speltpasta salade. Voeg de appel en zongedroogde tomaten toe. Als de venkel gaar en zoet ruikt, voeg dan in de koekenpan een theelepel mierikswortel toe voor een wat pittiger smaak. Roer deze door de venkel haal de pan daarna van het vuur. Schep de venkel door de pasta. Strooi wat walnoten naar smaak door de Speltpasta salade.
Schep het mengsel van pasta met ingrediënten door elkaar en schep deze op de borden. Haar de warme geitenkaas uit de oven en verdeel deze over de borden. Leg deze op de pasta en versier deze eventueel met een paar walnoten. Het is lekker om de geitenkaas tijdens het eten te vermengen met de pastasalade. Je kunt deze pastasalade ook koud serveren. Je kunt de geitenkaas dan warm door de pasta scheppen en de maaltijd af laten koelen voordat je deze eet. De vinaigrette kan dan nog beter in de pasta trekken.
Laat je mij weten wat je van het recept vindt?
Ik probeer minder koolhydraten te eten, maar toch te genieten van lekkere maaltijden.