Recept: Sesamrepen

Dit is een recept van Irene van Gent en staat in haar kookboek Natuurlijk! Eten!

Dit recept is een aangepaste versie van het recept van sesamrepen met pistachenoten van Tessa Kiros. Dat heb ik als uitgangspunt genomen, maar bij gebrek aan pistachenoten maakte ik de sesamrepen met zonnebloempitten en mijn persoonlijke mueslimix (havervlokken, lijnzaad, rozijnen en amandelen). Je kunt de sesam combineren met allerlei soorten noten en zaden, net wat je in huis hebt of lekker vindt. Let op: mocht je geen suiker willen gebruiken, maar alleen honing, dan is dit wel mogelijk, de koekjes worden er wel heel erg plakkerig van. Wel een stuk lekkerder en gezonder, maar dan moet je plakkerige vingers op de koop toenemen;-)

Ingrediënten (ongeveer 12 stukjes):

50 gram suiker
4 eetlepels vloeibare honing
100 gram sesam
40 gram zonnebloempitten
25 gram mueslimix

Rooster de noten en zaden in een pan met antiaanbaklaag, tot ze licht geroosterd zijn. Doe de suiker in een pan en laat smelten (dit duurt even, dus wordt niet ongeduldig, maar zorg dat het niet te donker wordt). Ga dan op een afstand staan en voeg de honing toe. Meteen daarna voeg je de noten en zadenmix toe en meng je dit tot je niet verder meer kunt roeren. Doe het totale mengsel dan op een stuk bakpapier en vorm er een plak van die ongeveer 5 mm dik is en een vierkante vorm heeft. Laat het even rusten en snijd het in stukken. Wacht hier niet te lang mee, dan is het te hard om nog te snijden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.