Recept: Lamsvlees stoofpot met knolselderij puree

Door: Irene van Gent, allesovereten.com.

In de lente is het tijd voor lamsvlees en als je dan een avond hebt dat het weer nog niet echt zomers is, dan is dit gerecht een absolute aanrader. Zorg wel voor biologisch en vers vlees, het liefst van de boer uit de buurt. Dan weet je zeker dat de dieren een goed leven hebben gehad en dat vergroot het eetplezier weer.

 

Ingrediënten (4 personen):

500 à 600 gram lamsvlees
100 gram gedroogde abrikozen
100 gram gedroogde pruimen zonder pit
paar takjes gedroogde tijm
roomboter
bouillon
700 gram aardappelen
1 knolselderij

Snijd het lamsvlees in kleine blokjes, zorg ervoor dat je pezen en vet verwijderd.  Bak de stukjes vlees aan in de roomboter. Snijd de abrikozen en pruimen in kleine stukjes en voeg toe. Voeg wat water of bouillon toe, zodat het vlees een beetje onder water staat. Laat het het geheel zo’n twee uur op het vuur staan.

Maak ondertussen de puree. Schil de aardappelen en maak de knolselderij schoon. Snijd in kleine stukken en breng met voldoende water aan de kook. Laat koken tot de groenten zacht genoeg zijn om te pureren. Pureer met een stamper en voeg boter, melk, olijfolie of water toe om het zacht te maken.

Serveer met een frisse lentesalade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.