Recept: Bietencarpaccio met feta, bosui en pistachenoten

Door: Irene van Gent, allesovereten.com.

Ik probeer mijn gerechten altijd zo simpel en smaakvol mogelijk te maken. Dat betekent dat ik probeer met zo min mogelijk ingrediënten een ultiem resultaat te behalen. In dit gerecht gebruik ik (naast zout, peper en olijfolie) slechts 4 ingrediënten die goed bij elkaar passen, maar elkaar ook qua smaak uitdagen. Het zoete en knapperige van de bieten, het zoute van de kaas, het pittige van de bosui en de notensmaak van de pistachenoten. Het is een gerecht wat bijvoorbeeld ook goed te maken is met geitenkaas en pijnboompitten. Het koken van de bieten duurt vrij lang, maar in die tijd kun je ook iets anders doen (bijvoorbeeld lekker een kookboek lezen en even tot rust komen). 

Ingrediënten (4 personen):

4 rode bieten
250 gram feta
4 bosuien
2 handen gepelde pistachenoten
olijfolie
zout en peper

Kook de bieten in ongeveer 1 uur gaar. Verwijder de schil (onder koud stromend water kun je de schil er met je handen afpellen), snijd de boven en onderkant eraf en laat afkoelen. Snijd de feta en de bosuien klein en stamp de pistachenoten fijn.

Snijd de bieten in dunne plakken en leg ze in een rondje op het bord.

Strooi de feta, bosui en pistachnoten over de bieten en sprenkel er olijfolie, zout en peper over heen.

Een simpel, lekker en gezond voorgerecht!

Dit en 50 andere gerechten vind je in mijn kookboek Natuurlijk! Eten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.