Heerlijk en gezond: Geroosterde zoete aardappelen met Florida Grapefruit salade
Voor 4 porties. Een heerlijke, verrassende salade met geroosterde zoete aardappelen en Florida Grapefruit. Deze salade is heerlijk als lunch, hoofd- of bijgerecht en is ook perfect te gebruiken tijdens de feestdagen!
Ingrediënten:
– 3 zoete aardappelen (ongeveer 1.25 kg), geschild en in stukjes gesneden
– 3 el zuivere ahornstroop
– 1 el fijngehakte verse tijm
– 2 Florida Grapefruits, samen 750 g
– 8 kopjes baby spinazie
– 2 el witte wijn azijn
– 1 el canola-olie
– Versgemalen peper
Bereiding:
Meng de zoete aardappelen met de ahornsiroop en de tijm in een grote kom. Verspreid het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het op 225 °C in de oven gedurende 30 minuten goudbruin en gaar. Haal na 30 minuten de bakplaat uit de oven en doe de aardappelen terug in de kom. Snijd nu met een gekarteld mes de uiteinden van de Florida Grapefruits af. Haal de huid en het witte merg uit de grapefruit met een zagende beweging en bewaar alleen de Florida Grapefruit partjes. Meng het aardappelmengsel met de grapefruit en roer het goed door. Voeg vervolgens de spinazie, azijn, olie en peper samen in een andere kom. Verdeel dit mengsel op de borden en leg het aardappel- en grapefruitmengsel er bovenop.