Door: Irene van Gent, allesovereten.com
Ingrediënten (4 personen):
500 – 600 gram polenta
10 volrijpe tomaten
2 glazen rode wijn
verse basilicum
olijfolie
zout, peper
2 uien
2 à 4 tenen knoflook
Snijd de tomaten in achten, snipper de ui en snijd de knoflook. Doe olijfolie in een pan, voeg uien en knoflook toe, bak licht aan en voeg de tomaten en rode wijn toe. Roer goed en voeg vervolgens zout, peper en veel basilicum toe. Als het aan de kook is, zet het vuur laag en laat ongeveer een uur zachtjes koken. Roer ondertussen goed door.
Voor de polenta zet je ruim 2 liter water op het vuur. Voeg de polenta in een rustige stroom toe en roer goed. Bij het maken van polenta is het van groot belang dat je blijft roeren, het moet niet aan de pan vastplakken. Blijf roeren tot het de juiste puree-structuur heeft en serveer het dan met de tomatensaus.
Serveer met groene groenten als spinazie of broccoli, of met een lekkere frisse salade.
Dit recept vind je in mijn kookboek Natuurlijk! Eten!