Door: Irene van Gent, allesovereten.com
Witlof en pruim zijn in Nederland vaak niet tegelijkertijd in het seizoen, daarom kun je de verse pruimen ook goed vervangen door gedroogde pruimen.
Ingrediënten (lunchgerecht voor 2 personen of voorgerecht voor 4):
3 stronken witlof
6 pruimen
75 gram geitenkaas
boter
honing
peper
25 gram pijnboompitten
Verwijder van twee stronken witlof de onderkant en het (bittere) hart en snijd in kleine stukjes. Spoel af in een vergiet. Gebruik van de derde stronk de bladeren in zijn geheel (spoel ook even af met koud water). Leg deze op een bord in een mooi rondje. Van de in kleine stukjes gesneden witlof pak je een handvol en die leg je in het midden op de bladeren. Snijd de pruimen in vieren en meng dit met de witlof en twee eetlepels honing. Bak dit in de boter tot de witlof zacht is. Leg dit mengsel op de rauwe witlof en garneer met in stukjes gesneden zachte geitenkaas en de pijnboompitten.
Garneer met versgemalen peper en eventueel geroosterd brood.
Lijkt me heerlijk!
Ik ga het proberen!