Dit is het recept van een heerlijke aubergineschotel. Zonder vlees, maar dat mis je helemaal niet, omdat het zo lekker en voedzaam is. Het recept is voor ongeveer 6 personen!
- 2-3 sjalotjes fijn snijden en fruiten.
- 1-2 teentjes knoflook toevoegen
- Afblussen met rode wijn en laten sudderen tot wijn beetje is ingekookt
- Dan 2 blikken ‘tomaten in blokjes’ toevoegen
- Peper,zout, basilicum en italiaanse kruiden toevoegen (op eigen smaak maken)
- 2 grote aubergines in dunne plakjes snijden
- Bestrooien met zout en laten intrekken (ca 10min)
- Plakjes 1 voor 1 door de bloem halen
- Vervolgens ‘frituren’ in laag olie in de koekenpan
- 2-3 zakjes mozzarella in stukjes snijden
- Ovenschaal invetten en laag aubergine neerleggen
- Daar overheen laag ui/tomaten-prut
- Vervolgens laag mozarellaplakjes neerleggen
- Dit nogmaals herhalen
- Als bovenste laag Parmezaanse kaas strooien.
Ca half uur a drie kwartier met ca 160gr in de oven.
Vanavond gegeten deze Aubergine schotel. Eerlijk is eerlijk hij is HEERLIJK!!!!