Gezond eten: recept vegetarische Aubergine schotel

Dit is het recept van een heerlijke aubergineschotel. Zonder vlees, maar dat mis je helemaal niet, omdat het zo lekker en voedzaam is. Het recept is voor ongeveer 6 personen!

  • 2-3 sjalotjes fijn snijden en fruiten.
  • 1-2 teentjes knoflook toevoegen
  • Afblussen met rode wijn en laten sudderen tot wijn beetje is ingekookt
  • Dan 2 blikken ‘tomaten in blokjes’ toevoegen
  • Peper,zout, basilicum en italiaanse kruiden toevoegen (op eigen smaak maken)
  • 2 grote aubergines in dunne plakjes snijden
  • Bestrooien met zout en laten intrekken (ca 10min)
  • Plakjes 1 voor 1 door de bloem halen
  • Vervolgens ‘frituren’ in laag olie in de koekenpan

 

  • 2-3 zakjes mozzarella in stukjes snijden

 

  • Ovenschaal invetten en laag aubergine neerleggen
  • Daar overheen laag ui/tomaten-prut
  • Vervolgens laag mozarellaplakjes neerleggen
  • Dit nogmaals herhalen
  • Als bovenste laag Parmezaanse kaas strooien.

Ca half uur a drie kwartier  met ca 160gr in de oven.

Een reactie

  1. Caroline Jagtenberg

    Vanavond gegeten deze Aubergine schotel. Eerlijk is eerlijk hij is HEERLIJK!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.