door Irene van Gent, alles over eten.
Nog even een paar mooie zomerse dagen voor de boeg. Lekker fris eten dus! Check deze venkelsalade met sinaasappel.. kon het maar altijd zomer blijven! Ingrediënten (4 personen): 2 venkelbollen, 3 sinaasappels, 1 bosui, olijfolie, zout, peper
Maak de venkelbollen schoon en snijdt in kleine stukjes (bewaar het venkelgroen, dat heb je nodig voor de dressing), spoel af met water en leg op een bord/schaal. Maak de sinaasappels schoon, verwijder aan de buitenkant ook het vel, zodat alleen het vruchtvlees overblijft (vang het vruchtensap op als je de sinaasappels snijd, dit heb je nodig voor de dressing). Snijd in dunne schijfjes/partjes. Leg deze over de venkel. Snijd de bosui in kleine stukjes en strooi over de sinaasappel. Maak nu een dressing van het venkelgroen, sinaasappelsap, olijfolie zout en peper en verdeel dit over de salade.