door: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.
recept voor een grote bak
SALADE VAN ZOETE AARDAPPEL MET ANANAS EN DRESSING VAN
2-3 zoete aardappels
1 ananas
DRESSING : 2 el olijfolie
sap van ½ -1 citroen of 1 limoen
1-2 el honing
5 cm heeeel fijn gesneden geschilde verse gember
zout
en ½-1 Spaans pepertje zonder pitjes.
SALADE VAN ZOETE AARDAPPEL MET ANANAS EN DRESSING VAN
2-3 zoete aardappels
1 ananas
DRESSING : 2 el olijfolie
sap van ½ -1 citroen of 1 limoen
1-2 el honing
5 cm heeeel fijn gesneden geschilde verse gember
zout
en ½-1 Spaans pepertje zonder pitjes.
DECORATIE :
1 bosje lenteui, groen en wit deel, in ringetjes gesneden
eventueel een handvol nootjesHalveer de ananas en snijd het vruchtvlees er uit met een (grapefruit) mesje. Verwijder de harde binnenkant van de ananas en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Bewaar een deel voor decoratie, Bereid de dressing en zet deze apart. Rasp nu de geschilde aardappels (event. Met julienne schijf in de blender) en meng met de overige ingrediënten behalve de decoratie. Schep de salade terug in de ananas. En decoreer. Deze salade lijkt op wortelsalade en iso ok lekker zonder ananas, als je de salade eerst met 1 zoete aardappel wilt proberen.
1 bosje lenteui, groen en wit deel, in ringetjes gesneden
eventueel een handvol nootjesHalveer de ananas en snijd het vruchtvlees er uit met een (grapefruit) mesje. Verwijder de harde binnenkant van de ananas en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Bewaar een deel voor decoratie, Bereid de dressing en zet deze apart. Rasp nu de geschilde aardappels (event. Met julienne schijf in de blender) en meng met de overige ingrediënten behalve de decoratie. Schep de salade terug in de ananas. En decoreer. Deze salade lijkt op wortelsalade en iso ok lekker zonder ananas, als je de salade eerst met 1 zoete aardappel wilt proberen.