door: Monica Fromm, www.flairculinair.nl.
Dit deeg is ideaal om met kinderen koekjes te bakken, omdat je het nauwelijks plakt en vaak achter elkaar uitgerold kan worden.
INGREDIENTEN: 350 g bloem/ 1 tl bakpoeder/ 1 snufje zout/ 100 g suiker/ 200 g boter op kamertemp (=zacht ) / snufje zout/ 1 tl oranjebloesemwater ( bij Marokkaanse winkel) of 1 tl heel fijn geraspte sinaasappelschil /2 tl vanille suiker of anijspoeder
(indien koekjes in de 2 verschillende smaken ( vanille en anijs) wilt maken, maak dan 2 x de helft van het deeg en meng hier later 1 x anijspoeder en 1 x vanille suiker door.
BEREIDING: Mix de zachte boter met de suiker in een grote kom romig en mix het oranjebloesemwater doorheen. Zeef hier dan de bloem, vermengd met zout en bakpoeder doorheen. Kneed het deeg met de hand door tot een soepel deeg. Zonodig wat water toevoegen. Rol het deeg tussen uit op een met bloem bestoven werkplek, of tussen liefst wat dikker plasticfolie tot de dikte van een 2 euro munt ( ca 0,3 cm)
Steek nu hartje of andere vormpjes van ca 6 cm doorsnede uit en leg deze op een bakblik , bedekt met bakpapier of een siliconen bakmatje.
Kneed het resterende deeg tot een bol en rol opnieuw uit, zondig wat bloem toevoegen, als het deeg plakt.
Decoreer de koekjes met allerlei verschillende gekleurde cakedecoratie.
Bak de koekjes op 175ºC tot ze goudbruin zijn (ca 10-12 min.).
Laat ze afkoelen op het bakblik.
BEWAREN: De koekjes kun je ( als je dit lukt) enkele dagen bewaren in een afgesloten blik.