Make-up voor je ogen, de beste tips voor je wenkbrauwen en wimpers

Make-up voor je ogen

De ideale make-up voor je ogen, heb jij die al gevonden? Als werkende moeder heb je vaak weinig tijd. Het is dus goed om een vaste routine te kiezen. Als je eenmaal weet wat mooi staat bij je ogen, gebruik je waarschijnlijk jarenlang dezelfde kleuren oogschaduw en oogpotlood. Als je ouder wordt kan de ideale kleur veranderen. Ook je wenkbrauwen en wimpers kunnen meer zorg nodig hebben dan toen je jonger was. Wat fijne tips om je looks een boost te geven!

DIY voor je wenkbrauwen

Je wenkbrauwen maken je gezicht aansprekend. Zijn ze heel licht van kleur, te breed of juist te smal? Soms worden ze dunner naarmate je ouder wordt. Dan is de tijd gekomen om er wat meer aandacht aan te geven. Op de website van Permanent Mooi vond ik een handige DIY voor je wenkbrauwen. Teken zelf de perfecte wenkbrauw! Want zomaar iets doen met wenkbrauwen is niet zo’n goed idee. Ze zijn erg bepalend voor je hele gezicht. Deze DIY kan je zeker helpen er iets moois van te maken.

Eyeliner voor de perfecte oogopslag

Een eyeliner heeft groot effect op je uiterlijk. Het bepaalt je oogopslag en laat je ogen meer spreken. Het is wel belangrijk dat je de juiste kleur kiest. Veel vrouwen kiezen voor zwart. Ook als ze een lichte kleur in het gezicht hebben. Dan zijn andere kleuren als bruin of groen vaak veel mooier. Laat je daarom altijd adviseren door een specialist.

Permanente eyeliner voor drukke moeders

Heb je wel eens gedacht aan permanente make-up? Veel vrouwen laten een permanente eyeliner zetten. Daar hoef je dan nooit meer aan te denken. Het kan niet uitlopen op een warme zomerdag of als je aan het sporten bent. Het blijft gewoon netjes op z’n plaats. Ideaal voor vrouwen die altijd druk zijn. Je kan desnoods zo de deur uitlopen en altijd een heldere oogopslag hebben. De perfecte eyeliner laat je zetten door een specialist. Precies dik genoeg en lang genoeg. Natuurlijk in overleg met jou, want smaken verschillen.


LEES OOK: Hoe creëer ik de perfecte wenkbrauwen en welke producten kan ik gebruiken?

EN Krullen in je haar met deze tips houd jij ze mooi en gezond


Mascara of verf gebruiken voor je wimpers

Naast nette wenkbrauwen en een goede eyeliner kan je mascara gebruiken om je gezicht nog meer te laten spreken. Je legt het accent daarmee op je ogen, omdat mascara je ogen groter maakt. Je kan je wimpers ook laten verven, dan hoef je niet elke dag mascara op te doen. En ook niet elke avond je mascara er weer af te halen. Dat scheelt veel tijd in je ochtend- en avond routine.

Oogschaduw als extra feestelijke toevoeging

Als je op je ogen eyeliner en mascara gebruikt en je wenkbrauwen behandelt, is oogschaduw voor elke dag eigenlijk niet nodig. Je ziet er al heel verzorgd uit. Maar voor een extra feestelijk effect kan je helemaal los gaan met oogschaduw. Kies voor kleuren, die bij je huid en je oogkleur passen, dan zie je er het mooist uit. Neem glitter en sparkle voor feestelijke gelegenheden. Maar als je van elke dag een feestje wil maken, kan dat natuurlijk ook. Als je permanente eyeliner en geverfde wimpers en wenkbrauwen hebt, dan is oogschaduw het enige waar je nog aan hoeft te denken voordat je de deur uitgaat.

Foto van Pixabay via Pexels.com.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.