door: Julietta Poventud.
250 gram bloem
1 theelepel baking soda (bicarbonaat/zuiveringszout)
1 theelepel zout
250 gram roomboter (kamertemperatuur)
150 gram suiker
150 gram bruine suiker
1 theelepel vanille
3 eieren
150 gram chocolate chips
Oven voorverwarmen op 175°C
Meng in een grote kom (met elektrische mixer) de boter met de twee soorten suiker totdat het geheel luchtig is. Voeg nu eieren en vanille toe en meng alles op lage snelheid.
Zeef bloem, baking soda en zout in aparte kom. Meng vervolgens botermengsel met bloem en roer er de chocolate chips doorheen. Laat het deeg in twee porties in de koelkast opstijven. Leg een stuk plasticfolie op het blad en vorm er enkele rollen van. Laat weer in de koelkast opstijven en snij vervolgens in plakjes en leg op een bakplaat.
Bak de koekjes totdat ze goudbruin zijn (8 à 10 minuten). Haal de koekjes uit de oven, even laten afkoelen en vervolgens op een rekje helemaal laten afkoelen.